Zoeken

Over Batenburg

Smarter focus. Brighter tomorrow.

Bedrijven slimmer, veiliger en duurzamer maken. Dat doet Batenburg Techniek. Als technisch dienstverlener staan we dagelijks klaar voor honderden opdrachtgevers in de industrie en infra. We automatiseren hun bedrijfsprocessen en stroomlijnen deze met slimme componenten. Zo helpen we ze om hun voorsprong te behouden. Nu en in de toekomst.

Smarter focus.

Technologische ontwikkelingen gaan wereldwijd steeds sneller. Bijblijven stelt hoge eisen aan ondernemingen. Onderscheid maken tussen vluchtige hypes en blijvende toepassingen is cruciaal. Batenburg Techniek helpt opdrachtgevers met het maken van strategische keuzes en het praktisch toepassen van nieuwe technologieën.

Brighter tomorrow.

De wereld van morgen vraagt nú om het zetten van stappen. Bijvoorbeeld als het gaat om het verduurzamen van de leefomgeving, de klimaattransitie en de energietransitie. Als technisch dienstverlener creëren we milieuwinst door te innoveren; bij en samen met opdrachtgevers. Zo dragen we bij aan een duurzame wereld voor toekomstige generaties.

In de praktijk

Hoe ons werk er in de dagelijkse praktijk uit ziet? Enkele voorbeelden van wat we doen:

  • Via machine learning ondersteunen we producenten bij het voorspellen van de productie.
  • Offshore-kranen testen we in het ontwerpproces met gamingtechnieken, om zo ontwerpbeslissingen te optimaliseren en faalkosten te voorkomen.
  • Met machine learning helpen we nauwkeuriger te voorspellen wanneer industriële robots onderhoud nodig hebben, waardoor storingen minimaliseren.
  • Met zonnepanelen en warmteterugwinning te installeren bij opdrachtgevers zorgen we voor forse CO2-reducties.
  • We zijn betrokken bij groenteteelt in de woestijn met behulp van zout water en de zon.
  • We helpen energie te besparen, dankzij aardwarmte en het benutten van CO2 uit nabijgelegen industrie.
  • En we voorzien operators van omvangrijke en complexe industriële processen van camerabeelden, waardoor ze storingen kunnen waarnemen en betere beslissingen nemen.

Onze divisies

Batenburg Techniek is onderverdeeld in drie divisies:

Industriële Componenten
Onze divisie Industriële Componenten focust op het bedenken van slimme oplossingen en het leveren van slimme apparaten voor de maakindustrie en energie-infrastructuur. Specialismen: energietechniek, mechatronica, industriële elektronica en bevestigingstechniek. Met engineering, productontwikkeling en logistieke ondersteuning koppelen we de vraag van opdrachtgevers aan de nieuwste technieken.

Industriële Automatisering
Binnen de divisie Industriële Automatisering ligt de focus op het ontwerpen en beheren van efficiënte en veilige besturingssystemen voor toepassingen in de industrie, infrastructuur en tuinbouw. In deze markten neemt de complexiteit van industriële processen snel toe, doordat steeds meer sensoren en slimme apparaten worden gekoppeld. We ontwerpen direct toepasbare verbeteringen en integreren oplossingen, onafhankelijk van systemen. Zo maken we industriële systemen beter bestuurbaar.

Installatietechniek
De divisie Installatietechniek richt zich op de bouw, verduurzaming en exploitatie van kantoren en bedrijfsgebouwen. We helpen industriële en logistieke opdrachtgevers bij de energietransitie (duurzaamheid, energietechniek, elektrisch opladen, klimaattechniek) en veiligheid (beveiliging en cameratechniek).